Dobit Ericsson-a četvorostruko veća

Bez autora
Oct 24 2010

Švedski proizvođač bežičnih tehnologija LM Ericsson AB u petak je saopštio da mu je neto dobit u trećem tromesečju više nego učetvorostručena. Neto dobit kompanije sa sedištem u Stockholmu u tri meseca do kraja septembra iznosila je 557 miliona dolara, nakon 810 miliona kruna u istom tromesečju 2009. godine.Rast se uglavnom pripisuje nižim troškovima restrukturiranja kao i boljim rezultatima Sony Ericssona, koji je u navedenom tromesečju uspeo ponovno poslovati u plusu. Dobre je poslovne rezultate zabeležio i Networks, ključni deo Ericssonovog poslovanja, koji je zabeležio rast sa 14 na 17 posto.

Dobit Ericsson-a četvorostruko većaŠvedski proizvođač bežičnih tehnologija LM Ericsson AB u petak je saopštio da mu je neto dobit u trećem tromesečju više nego učetvorostručena.

Neto dobit kompanije sa sedištem u Stockholmu u tri meseca do kraja septembra iznosila je 557 miliona dolara, nakon 810 miliona kruna u istom tromesečju 2009. godine.

Rast se uglavnom pripisuje nižim troškovima restrukturiranja kao i boljim rezultatima Sony Ericssona, koji je u navedenom tromesečju uspeo ponovno poslovati u plusu.

Dobre je poslovne rezultate zabeležio i Networks, ključni deo Ericssonovog poslovanja,  koji je zabeležio rast sa 14 na 17 posto.

Prihodi su u period od jula do septembra porasli na 47,5 milijardi kruna, sa 46,4 milijarde u istom periodu 2009. godine i nešto su niži nego što se očekivalo.

Sa više od 80.000 zaposlenih širom sveta Ericsson spada među najveće švedske kompanije i ključni je globalni dobavljač mreža fiksne i mobilne telefonije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik